Ακτινίδια

Ακτινίδια

Το ακτινίδιο είναι ο καρπός πολλών ειδών αμπέλου του γένους Actinidia, που αρχικά καλλιεργήθηκε στην Κίνα. Η φλούδα τους είναι καστανή και θολή, ενώ η σάρκα τους είναι ανοιχτό πράσινο με διακριτική γλυκιά γεύση.

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των μηλοειδών, και οι αχλαδιές είναι δέντρα που μπορούν να βρεθούν σε όλες τις χώρες ήπιου κλίματος τόσο νότιου, όσο και βόρειου ημισφαιρίου. Πρόκειται για φρούτο με μάλλον Ευρωπαϊκή προέλευση, και καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια.

Αχλάδια
Βανίλιες

Βανίλιες

Οι βανίλιες ανήκουν όπως και τα βερίκοκα, στην οικογένεια των πυρηνόκαρπων, και πιο συγκεκριμένα είναι μέλη του γένους prunus. Έχουν γενικά μαύρο ή σκούρο κόκκινο χρώμα, έχουν γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση ανάλογα και με την ποικιλία και είναι καλή πηγή Βιταμινών A & C.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι μέλη της οικογένειας των πυρηνόκαρπων φρούτων, έχουν μικρό μέγεθος και έχουν υψηλή θρεπτική αξία.

Βερίκοκα
Μανταρίνια

Μανταρίνια

Τα μανταρίνια ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και οι ρίζες τους πιστεύεται ότι βρίσκονται στην Κίνα, όπου πήραν το όνομά τους. Είναι δημοφιλή λόγω του γεγονότος ότι ξεφλουδίζουν εύκολα και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.