Η ειδικότητά μας

 

Τα αχλάδια είναι φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των μηλοειδών, και οι αχλαδιές είναι δέντρα που μπορούν να βρεθούν σε όλες τις χώρες ήπιου κλίματος τόσο νότιου, όσο και βόρειου ημισφαιρίου. Πρόκειται για φρούτο με μάλλον Ευρωπαϊκή προέλευση, και καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια.

 

Η Karastergiou Bros διαχειρίζεται πάνω από 3000000 kg αχλαδιών σε ετήσια βάση, η πλειονότητα των οποίων καλλιεργείται στην περιοχή της Θεσσαλίας,  εξασφαλίζοντας έτσι διάθεση ελληνικών αχλαδιών για τουλάχιστον 10 μήνες το χρόνο.

 

Τα αχλάδια μας καλλιεργούνται από μια ομάδα πιστοποιημένων παραγωγών, των οποίων οι οπωρώνες παρακολουθούνται τακτικά τόσο από εξειδικευμένους γεωπόνους όσο και από μέλη της Karastergiou Bros έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

Την περίοδο της συγκομιδής, τα αχλάδια μεταφέρονται στους ιδιόκτητους θαλάμους ψύξης σε λιγότερο από 8 ώρες μετά τη συγκομιδή, υπόκεινται στη διαδικασία της πρόψυξης, και ετοιμάζονται  για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευσή τους.

 

Οι κυριότερες ποικιλίες είναι οι εξής:

Κόσια (Coscia)

Διαθεσιμότητα: Αύγουστος-Οκτώβριος

Μέγεθος & Σχήμα: Μικρού μεγέθους αχλάδι με σχετικά σφαρικό σχήμα και παχύ μίσχο, 40 ως 65 mm διάμετρος φρούτου για φρούτα cat. I

Επιδερμίδα: Λεπτή και απαλή υφή, πράσινο (ενίοτε και με κόκκινη περιοχή), κίτρινο όταν ωριμάσει χρώμα

Σάρκα & Γεύση: Σάρκα χυμώδης και απαλού λευκού χρώματος, γλυκιά γεύση

Santa Maria

Μέγεθος & Σχήμα: Μεσαίου-μεγάλου μεγέθος αχλάδια, διαμέτρου 55 ως 90 mm για cat. I. Κοντό και τυπικό σχήμα αχλαδιού

Επιδερμίδα: Απαλή υφή, πράσινο (ενίοτε και με κόκκινη περιοχή), κίτρινο όταν ωριμάσει χρώμα

Σάρκα & Γεύση: Λευκή, τραγανή και χυμώδης σάρκα, γλυκόξινη και δροσιστική γεύση

Κρυστάλλια

Μέγεθος & Σχήμα: Μεσαίου μεγέθους αχλάδια, διαμέτρου 50 ως 75 mm για cat. I. Τυπικό σχήμα αχλαδιού με μακρύ και λεπτό μίσχο

Επιδερμίδα: Λαμπερή, απαλή υφή, πράσινο (ενίοτε και με κόκκινη περιοχή)-πρασινωπό όταν ωριμάσει χρώμα

Σάρκα & γεύση: Λευκή σάρκα με υφή βουτύρου όταν ωριμάσει, πολύ γλυκιά γεύση