Το ακτινίδιο είναι ο καρπός πολλών ειδών αμπέλου του γένους Actinidia, που αρχικά καλλιεργήθηκε στην Κίνα. Η φλούδα τους είναι καστανή και θολή, ενώ η σάρκα τους είναι ανοιχτό πράσινο με διακριτική γλυκιά γεύση.

 

Τα ακτινίδια μας καλλιεργούνται στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλίας, στους πρόποδες του Ολύμπου. Λόγω αυτής της μοναδικής τοποθεσίας, τα ακτινίδια μας έχουν με πολύ γλυκιά γεύση όταν είναι ώριμα και πολύ καλή διάρκεια ζωής, γεγονός που βοηθά στην επέκταση της σεζόν μας για ακτινίδια μέχρι τα τέλη της Άνοιξης.

 

Τα ακτινίδια Hayward της Karastergiou Bros αποθηκεύονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ψύξης πολύ κοντά στον τόπο παραγωγής τους με φορτηγά ψυγεία, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης και ως εκ τούτου υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

Οι κύριοι προορισμοί για τα ακτινίδια μας είναι χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία, καθώς και χώρες της Ευρώπης, κυρίως η Ιταλία, η Τσεχία, η Πολωνία και η Βουλγαρία.